Is het een cadeautje?

Is het een cadeautje?

De afgelopen maanden kocht ik bijna elke week bloemen. Ik, zonder een talent voor groen, leerde in korte tijd veel over welke bloemen buiten geschikt zijn. Het voelde fijn om dat te doen. Ik koos de bloemen met de meeste kleur, vaak roze. De laatste weken kon ik het niet meer. Het voelde zo voor niets. En wat zeg je als je bloemen koopt? Het is voor op een grafje. Het is voor op het grafje van mijn dochtertje. Maar dat zei ik niet. In plaats daarvan zei ik: ‘ het moet buiten goed blijven, het moeten sterke bloemen zijn’.
‘Is het een cadeautje?’
‘Nee”.
Het kost me steeds meer moeite. Ik kan het niet meer, terwijl ik nog alles voor haar zou willen doen.
Vandaag heb ik met oma plantjes neergezet die langer kunnen blijven staan. Heide, lavendel, het is mooi zo. Voor haar. Voor de allermooiste bloem. Voor jou. Roos.

Reageren is niet mogelijk.