De week van tegenstellingen

De week van tegenstellingen

Het is een week van tegenstellingen. Mooie momenten en de harde herinneringen aan vorig jaar, de sfeer van kerst in aantocht, de geboorte van Merijn. En bovenal de week van zoveel verdriet om ons verlies vorig jaar. Het ene moment lijken we een normaal gezin, het volgende moment is het verlies te groot om te dragen. Ik rij met Boaz naar het grafje om een kerstboompje neer te zetten. Hij heeft de bonste uitgezocht, met kleurtjes en lichtjes. ‘ Roos had hem ook mooi gevonden’, zegt Boaz.  En als ik niet kijk, hoor ik hem zeggen: ‘ Kijk Roosje, een hele mooie kerstboom voor jou’. We zetten hem neer, naast bloemen, plantjes en andere stukjes die mensen hebben gebracht. Het ontroerd me als iemand is geweest, aan Roos heeft gedacht. En ook de vele kaartjes deze week. Ook die zijn soms vol tegenstellingen. Gefeliciteerd. Sterkte. Fijne feestdagen. Maar bovenal; we denken aan jullie. En dat is fijn. We zijn niet alleen.    

Reageren is niet mogelijk.