Kerstavond

Kerstavond

Het jaar is rond. We hebben alles meegemaakt. Kerst, Nieuwjaar, het voorjaar, de vakantie, je verjaardag. Zonder jou. Een jaar verder en alles lijkt als gisteren. En tegelijkertijd zo ver weg. Van een ander leven, een leven uit foto’s. Een leven dat ik niet meer ken. Waarin ik heb bestaan, als in een droom. Een leven dat als een zeepbel uit elkaar is gesprongen. Ik kan niet meer bij toen, bij het gevoel van onbevangenheid, de beslommeringen, het geluk. Ik kan het alleen herinneren met de pijn en het gemis van wat er niet meer is. Dat leven is afgesloten, een boek is dichtgegaan. Een ander leven is begonnen. Een schaduw van toen. We proberen er maar het beste van te maken. Maar deze dagen voel ik de kilte van ons bestaan. Als een constant tochtig huis. Warm kun je het er niet krijgen, hoe hard je ook je best doet.

Kerstavond ’16, ik heb vandaag mijn kind begraven.

Reageren is niet mogelijk.